În lumea tehnicii agricole din România, încă din 2011 s-au făcut simţite mişcări demne de luat în seamă. Începând cu prima lună a anului 2012, fermierii din vestul ţării se pot bucura de apariţia unui nou dealer de tractoare şi utilaje agricole: Cons DDA, pentru un brand cu renume, cu rezonanţă şi cu potenţial – Deutz Fahr

Noul dealer pentru Deutz Fahr este firma Cons DDA, avându-l ca director pe Dan Goldiş, cunoscut în lumea tehnicii agricole ca vânzător de utilaje Case IH.

După aproape douăzeci de ani de experienţă în domeniu, Dan Goldiş a decis că s-a ivit momentul oportun demarării unei afaceri proprii. „A fost şi o conjunctură favorabilă la sfârşitul anului trecut, conjunctură căreia i-am dat curs. Dovadă e faptul că mi-am deschis propria afacere”, ne-a spus administratorul Cons DDA.

Service-ul – cheia succesului în viitor

Cons DDA are contract de distribuţie pentru Deutz Fahr în şapte judeţe (Maramureş, Satu Mare, Bihor, Arad, Hunedoara, Caraş Severin şi Timiş), unde vor fi amplasate trei baze de service cu personalul adecvat: una la Timişoara, una între Arad şi Salonta şi una între Oradea şi Satu Mare.

Deşi se află abia la început de drum, Cons DDA are planuri măreţe. „Pentru început, aşa cum se ştie, suntem sub contract cu Deutz Fahr pentru şapte judeţe din zona de Vest a ţării. Urmează, în decursul acestui an, să ne stabilim şi un pachet de utilaje după aceste tractoare. De asemenea, suntem în subcontract cu Maschio Gaspardo, urmează mai departe să stabilim restul contractelor, ţinând cont de faptul că ne aflăm abia în ianuarie”, spune Dan Goldiş.

Toate bazele vor fi plasate în partea de vest a ţării, pentru că distribuţia va fi pentru această zonă. „Intenţia noastră este să creăm un alt tip de relaţie dealer-client, pentru că suntem de 20 de ani în domeniul acesta, iar ponderea în aceste baze va fi service-ul şi piesele de schimb, întrucât noi considerăm că service-ul va fi cheia succesului în viitor”, a afirmat Dan Goldiş.

O relaţie mai mult decât comercială

Aflată abia la început de drum, compania Cons DDA şi-a stabilit obiectivele foarte clar. Încrederea este principalul atu pe care Cons DDA se bazează, atu de care echipa s-a bucurat şi se bucură în continuare.

„Venind din această zonă, locuind în această zonă, cunoscând foarte bine oamenii de aici şi societăţile, ne-am propus să dezvoltăm o relaţie mai mult decât comercială cu clienţii, o relaţie de încredere pe baza căreia să dezvoltăm un sistem de lucru cu clientela exact aşa cum este în străinătate, unde clientul cumpără de la cel în care are încredere.

Acesta este practic target-ul nostru: să confirmăm încrederea pe care fermierii au avut-o în decursul anilor în această echipă, echipă care acum se regăseşte la Cons DDA”, a subliniat Dan Goldiş.

Pas cu pas, de la Case IH la Deutz

Cu baza de organizare axată pe service şi piese de schimb, Cons DDA pleacă de la premisa: Investim muncă, energie şi talent pentru a asigura fermierilor produsele şi serviciile de care au nevoie. „Asta, pentru că noi venim de la brandul Case IH, unde în decursul anilor am vândut undeva la 600 de tractoare şi combine în partea de Vest a ţării.

Este normal să ne axăm pe servicii de service şi piese de schimb în portofoliul Case, pentru că aceşti clienţi ne cunosc pe noi, ei vor veni în continuare la noi pentru servisarea utilajelor Case, ocazie cu care vom începe o colaborare step by step şi pe Deutz”, afirmă administratorul Cons DDA.

Divizia de tractoare Deutz este încă la început, îşi urmează cursul firesc, însă, se recomandă a fi un partener de încredere pentru fermierii români. „Am ales brand-ul Deutz Fahr pentru fermierii români, pentru că este un brand care are un nume, are potenţial, are continuitate, dar care în ultimii ani de zile a fost mai puţin scos în evidenţă.

Din analizele făcute şi din informaţiile acumulate de-a lungul celor 20 de ani de experienţă, am văzut un potenţial foarte mare pentru viitor în acest brand, ca atare am ales Deutz!”, a conchis Dan Goldiş, administrator al Cons DDA.

TRACTOARE DIN PORTOFOLIUL DEUTZ

Primele modele de tractoare comandate şi, totodată, vândute de Cons DDA sunt tractoarele din gama de 99 şi 110 CP. „Este normal, e perioada în care se cumpără tractoare pentru primăvară, iar pentru sezonul de primăvară puterea merge până undeva la 140-145 CP. Primele tractoare distribuite sunt din seria Agrofarm 420, 430”, a menţionat Goldiş.

Momentan, în portofoliul Deutz, gama de tractoare merge până la 270 CP. Cons DDA se adresează unui grup ţintă ce cuprinde fermieri de toate categoriile, de la cei mici până la cei medii, dar şi dintre cei mari.
La această dată, echipa Cons DDA este formată din nouă oameni, dintre care trei sunt implicaţi în vânzări de piese de schimb şi utilaje, iar partea de service este cel mai bine reprezentată, cuprinzând şase oameni.