Pentru o mai mare versatilitate a semanătorilor de precizie, Monosem a lan­sat şasiul Multislide. Acesta oferă posibilitatea de a modifica cilstanta dintre rânduri, de la 45 până la 8 0 cm. Practic, secţiile de insamânţare culisează hidraulic pe o şină fixă de pe cadru. Şasiul Multislide este disponibil in trei lăţimi de lucru: 4, 4,5 şi 6 m. Distanţa dintre rânduri poate fi ajustată in paşi de câte 2,5 cm, această distanţă fiind controlată de plăci blocate cu ştifturi. De exemplu, semănătoarea Multislide 3000600, echipata cu un şasiu de 6 m lăţime, lucrează cu nouă rânduri (secţii de semănat) cu o distantă intre rânduri de 60 cm şi cu opt secţii pentru o distanţă intre rânduri de 75 cm. Elementul care nu este utilizat este scos de pe şasiu.

Şasiul pliabil garantează o lăţime de 3 m pentru transpart. Multislide acceptă numai secţiile de semănat a căror antrenare este electrică, din gama Monoshox NG Plus Me sau NG Plus 4e. Opţional, semănătorile Mui­tislicle pot fi echipate cu microgranulator electrice. Norma de semănat şi densitatea sunt gestionate prin terminalele Isobus Touch sau Touch Pre sau alte console compatibile ale tractorului. Cu semănătoari echipate cu şasiu Multislide este posibil semănatul cu rata variabilă, automatizate şi controlat prin ghidarea GPS. Fertilizarea este disponibilă opţional.

CONTROL MAI PRECIS AL SEMINTELOR

Producătorul francez Monosenn a lansat două versluni noi de sisteme de control, console CS 30 in versiunile Classic şi Comfort. Acestea sunt disponibile cu un color cie 4.3 inch, non tactil. Cu ajutorul senzorilor electronici, sistemul controlează distribuţia seminţelor pe fiecare rând. Ele inlocuiesc vechile monitoare CS 1200 şi CS 3000.

Versiunea Classic, cuplată la calculatorul de bord, avertizează operatorul in cazul absenţei senninţelor şi are oferă informaţii privind suprafaţa şi viteza de semănat. Versiunea CS 30 Comfort, mai completă, monitarizează şi respectarea densitaţii de semănat. De asennenea, oferă informaţii suplimentare, cum ar fi cele privind distribuţia fertilizanţilor, etc. Pentru trecerea de la nivelul Classic la Cornfort este disponibilă o actualizare (de la distanţă), pentru 195 de euro, păstrând in păstrând acelaşi echipament. De asemenea este disponibilă şi o versiune Premium care aduce funcţii mult mai avansate.

TERMINAL ISOBUS TOUCH PRO

Terminalul lsobus Touch Proare un ecran tactil de10′. Rezoluţia sa, de 800×60 pixeli, permite afişarea simultană a mai multor ecrane de lucru. Sistemul colectează informaţii prin intermediul conectorilor multipli şi prin cele două porturi USB 2.0, wi-fi şi pat-ru intrări video. Ecranul Touch Pro este compatibil cuTC-GEO şi poate astfel controla densitatea semănării şi rata variabilă de sennănat cu ajutorul unui sistem GPS montat pe unitate electrică.

MODULAREA SE IMBUNĂTĂTESTE

Semănătorile Monosern electrice sunt certificate TC-GEO pentru semănat cu rată variabilă. Această caracteristică face posibilă modularea automată a densităţii de semanat in funcţie de graficul prestabil. Cu ajutorul sistemului de ghidare GPS şi corelat cu graficul prestabilit incărcat in teriminalul Isobus, calculatorul (ECU) semănătorilor Monosem adaptează densitatea de semănat, De asemenea, semănătorile electrice Monosem au capacitatea de a modula, pe Iângă densitate, şi cantitatea de ingrăşământ şi/sau microgranulate.

Semănătorile Monosem sunt distribuite in TIMISOARA – România de către compania noastra Cons DDA. Pentru  mai multe informatii: 0374 200 696.